ThetaHealing® Az agy Théta tartománya


THÉTA TARTOMÁNY ÉS THÉTA AGYHULLÁMOK

A théta az elme olyan állapota, ahol úgy gondoljuk, bármit meg tudunk teremteni és azonnali változást érhetünk el a valóságunkban.MI IS AZ A THÉTA TARTOMÁNY?

Az agynak öt fő frekvenciája létezik: béta, alfa, théta, delta és gamma. Ezek az agyi hullámok folyamatosan változnak, ugyanis az agy minden egyes frekvencián, folyamatosan hullámokat hoz létre. 

Bármi amit teszünk vagy mondunk, az agyhullámok frekvenciája által szabályozott. Például amikor másokkal beszélgetünk, elménk béta tartományban van. 

A béta hullám frekvenciája 14-28 ciklus másodpercenként. Ebben az állapotban aktívak és éberek vagyunk.

 

 

Alfa állapotban az agyhullámok 7-14 ciklus/másodperc frekvenciával mozognak. Az alfa frekvencia a mély relaxáció és meditáció mentális állapota. Az alfa a „híd”, a béta és a théta állapot között. Az alfa állapot uralja az ábrándozást, képzelődést, és jelzi az elkalandozó tudatosságot, az ellazultság állapotát. Azoknak, akiknek nehézségeik vannak ebben a frekvencia állapotban, memóriazavarokkal küzdhetnek. Például ha emlékezünk egy álomra vagy egy mély meditációs élményre, de nem tudjuk felidézni a részleteket, akkor az azt jelenti, hogy az alfa frekvencia állapot tartama nem volt elegendő, így nem keletkezett híd a tudatos- és a tudatalatti elme között.

 

 

 

A théta, a nagyon mély ellazulás állapota. Ez a hipnózis és az álom (REM-fázis) területe. Az agyhullámok 4-7 ciklusú frekvenciára lassulnak másodpercenként. A bölcsek órákon keresztül meditálnak, hogy eljussanak ebbe az állapotba, hogy elérjék a teljes elcsendesülés állapotát. A théta agyhullámokat tekinthetjük a tudatalattinak is, mivel ezek uralják a tudatos és a tudattalan elménk közötti területeket, megőrzik emlékeinket, érzéseinket, és szabályozzák gondolkodásmódunkat, viselkedésünket.

A théta agyhullámok mindig kreatívak, nagyon spirituálisak és inspirált érzelmek jellemzik őket. Úgy tűnik, az elme ezen állapotában képesek vagyunk a tudatos elme szintje alatti cselekvésre. A théta az álom állapotának első fázisa. Ennek a frekvenciának a teljes- és egyszerű megértéséhez képzeljük el, hogy milyen érzés, amikor egy hegycsúcson állva egybeolvadunk a környezetünkkel és teljes bizonyossággal tudjuk, hogy Isten valóságos és Isten egyszerűen „van”.

Ennek a pillanatnak a megélésekor thétában vagyunk. A théta állapot egy rendkívül erőteljes állapot. Ahhoz a fajta transz-állapothoz hasonlítható, amikor a gyerekek teljesen elmélyülve játszanak a video játékokkal, vagy -egy másik példa a théta állapotra-, amikor forró parázson sétálnak át emberek, anélkül hogy megégetnek magukat.

 

 

 

A delta állapot a mélyalvás fázisában következik be. A delta agyhullámok másodpercenkénti 0-4 ciklusú frekvenciára lassulnak le. Ugyanez a hullám működik, amikor a telefon megcsörrenésének pillanatában már „tudjuk” hogy ki hív.

 

Az agyhullámok állapotában befogadjuk- és feldolgozzuk az információkat. A hullámtartományok serkentik a béta-endorfinok kiáramlását.

 

A gamma agyhullámok megjelenése magasabb agyi aktivitás során történik meg, mely magába foglalja a felfogást és a tudatosságot. Ebben a tartományban az agyhullámok tartománya 0-4 ciklus per másodperc.

Vianna szerint a gamma-théta állapot a legalkalmasabb az azonnali gyógyulás elősegítésére. Az azonnali gyógyulás csodájának pillanatában, az agy képes a másodpercenkénti 4-es ciklusról a másodpercenkénti 500-as ciklusra váltani. Mesterséges altatásban ez a ciklustartomány eltűnik. A gamma hullámoknak szerepe van egy tárgy felfogásakor, az arról alkotott többféle érzékelési ingerületeink bemeneti jeleinek összekapcsolásában. Ez a folyamat annyira hatékony, hogy egyszerre csak azt vesszük észre, hogy már meg is történt. Az agykéreg vizuális ingerek továbbításáért felelős részének idegsejtjei csak azokat a területeket kötik össze, amelyek egyazon tárgyat találnak izgalmasnak, azokat pedig nem, amelyek különböző tárgyak iránt érdeklődnek. Például egy tárgy színe, formája, mozgása és elhelyezkedése különböző módokon kerül feldolgozásra a vizuális agykéregben, viszont ezen tárgyi jellemzők összekapcsolódva egyetlen egységet, egyetlen valóságot hoznak létre. Ez egy összegzési feladat (mely magyarázatot adhat a szabadon szálló emlékekre a tudatalattiban) melyre a gamma ritmusok jelentik a megoldást.

 

A tudósok felfedezték, hogy egyes agyhullámok (különösképpen az alfa és a théta) képesek:elősegíteni a stressz- és a szorongás tartós- és jelentős csökkenését az arra hajlamos emberek esetében

  1. elősegíteni a mély fizikai ellazulást és szellemi letisztultságot
  2. fejleszteni a verbális képességet és- teljesítményt, növelni az IQ-t
  3. segíteni az agyféltekék összehangolását
  4. elősegíteni a mentális képek élő felidézését, a képzeletgazdag-, és kreatív gondolkodást
  5. csökkenteni a fájdalmat, elősegíteni a fellelkesült érzések elérését, serkenteni az endorfinok felszabadulását
ThetaHealing
Ajánlások
Teljesen megváltozott, minden szempontból az életem.

-Lois Lee Fellers
„Nos, Vianna…teljes szívemből köszönöm, hogy olyan sok emberrel osztod meg ezt a csodálatos módszert. Ez valóban megváltoztatta az életemet.”

-Christine Powell
A ThetaHealinggel teljes rezgésbeli ugrást tapasztaltam meg, amely megváltoztatta az életemet. Meggyógyítottam a saját problémáimat, családi kapcsolataimon belül csodálatos gyógyulásokat tapasztaltam meg és megtaláltam az életcélomat.

-Diana Palm

ThetaHealing Institute of Knowledge®

29048 Broken Leg Road
Bigfork, MT USA  59911
Telefon: 406.206.3232
FAX: 406.206.4669

Hivatalos Vianna Stibal ThetaHealing weboldal
       
THETAHEALING, THETAHEALER, the THETA HEALING shield logo and THInK/THETA HEALING INSTITUTE OF KNOWLEDGE are registered trademarks. Seminars and sessions in the ThetaHealing energy modality are available exclusively from an Instructors and Practitioners certified in the ThetaHealing Technique. Only an instructor or Practitioner who has been certified by THInK is entitled to be called a ThetaHealer. Only those energy healing practices developed and approved by Vianna and THInK can be called ThetaHealing.
  test

Copyright © 2022 THETAHEALING®


No portion of information in this website may be reproduced or distributed in any form without prior permission from the author which may be solicited upon request. All rights reserved.